VÅre veivisere

Tor Arne Hitland, Turpappa

Hvis du har mange barn er det meste dyrt å være med på. Fritidsaktiviteter koster ofte en formue og med utstyr til fire stykk, blir det mye. Men noe av det beste med friluftslivet er at det ikke behøver å koste så mye. Her kan du gå ut i klærne du har, rett bak huset, eller ta bussen ut til nærmeste skog eller fjell med matpakkene i sekker. Det er uendelige muligheter bare man våger seg ut. Tor Arne Hitland, (42) Bergen

Har du en favoritt-tur eller favorittaktivitet? 

– Fisking står høyt på lista. Vi liker oss godt i småbekkene, de stedene hvor ingen tror at det er fisk. Når vi er på fisketur spikker vi våre egne fiskestenger. Det eneste vi har med er snøre og krok. Så leter vi etter mark til kroken, og setter oss ned og venter. Ofte får vi en to-tre-hundregrams ørreter. Og de griller vi på bålet. Det er ikke noe som smaker så godt som bekkeørret man har fisket selv. Ellers er vi veldig glade i å ta middagen ute. Enten det er pannekaker eller gryterett. Vi kutter opp og gjør det meste klart hjemme. Og så går vi ut. En stor hit i vår familie har vært å ta med fredagstacoen ut. Jeg har laget en gapahuk i skogen i nærheten av der vi bor. Og det beste jeg vet om fredagen er å pakke sekken full av taco-saker og gå dit og fyre opp bålet. Så steker vi kjøttdeigen i bålpanna og varmer lefsene på glørne. Det er lite som slår det, altså.   

Hvordan kom du i kontakt med DNT? 

– Jeg har alltid holdt på med friluftsliv, men kjente ikke så godt til DNT. En helg jeg var hjemme hos foreldrene mine var det en diger gjeng som akte på et jorde i nærheten. Det viste seg å være Barnas Turlag, eller Turbo-klubben som vi kaller det her i Bergen. Jeg snakket med en på jobben som hadde vært med, og enden på visa var at jeg og guttene mine ble med. Og nå har vi vært med i to år og har ingen planer om å slutte.